Često postavljana pitanja

Trebate pomoć?

Ukoliko imate pitanje, sa veseljem očekujemo Vaš upit.

Ovisi o površini koju usisavate te učestalosti. Kad prljavština dosegne označenu liniju na unutarnjoj vrećici – zamjenite je. Iz higijenskihzdravstvenih i praktičnih razloga, nije preporučljivo prazniti filter vrećicu kao najveći izvor bakterija u domu i ponovno je koristiti. Apsolutno nemate više istu filtraciju, a riskirate financijski izdatak kompletnog čišćenja stroja kada vrećica pukne i zagadi vanjsku platnenu vreću tim bakterijama i grinjama …

Kirby je poput automobila s automatskim mjenjačem. Ako automobil ostavite u brzini i isključite ga, normalno je da se kotači neće okretati – tako ni Kirby ne možete voziti kada je ugašen, a mjenjač ostavljen u brzini (drive). Kada je Kirby ugašen, možete ga voziti samo ako je Tech-Drive stavljen u “N” (neutralni) položaj.

Bez panike. Prvo provjerite je li uključen u struju,  jeste li do kraja gurnuli donji dio vanjske vreće “tzv. čizme” dok ne čujete kratki klik sigurnosnog prekidača.

Kirby je najbolji usisavač na svijetu. Čišćenje doma neučinkovitim usisavačima je čisti gubitak vremena i novca. Kirby je premium proizvod u koji je uloženo preko stotinu godina usavršavanja i praktičnog znanja. Kod vrhunske robe, cijena brzo ishlapi ali zadovoljstvo ostaje.

Kupovanjem jeftinog zadovoljni smo jedino u trenutku kupnje i na žalost više nikada.
Uvijek u konačnici dobijemo onoliko koliko smo platili.

Bilo koje zamjenske (ne originalne) filter vrećice nikako ne preporučamo  jer su iste,  na žalost, obični ”škanicli” čije pore se brzo pune mikro česticama i često pucaju tako da nam početna niža cijena u konačnici donese daleko više štete nego koristi.

Kirby koristi patentirane filter vrećice, ogromnog kapaciteta, napravljene od specijalnih materijala koji zadržavaju elektrostatski nabijene čestice prašine (99,97 % čestica manjih od 0,3 mikrona) dok istovremeno propuštaju zrak bez gubitka snage usisa.

Najveća prednost Kirbija u odnosu na konkurenciju je da se motor ne može pregrijati niti preopteretiti. Kirbijev motor radi s 2 turbine: prva ga pokreće, a druga hladi tako da bez pregrijavanja, može raditi neprekidno danima … za razliku od svih drugih usisavača na tržištu. 

Puno rijeđe nego sa bilo kojim drugim usisavačem.

Većina drugih usisavača usisava samo dio prašine, a dio vraća natrag u prostor.

Kirby ima 2 odvojene turbine: prva pokreće motor, a druga ga hladi i hermetički je zatvorena tako da prašina nikada ne prolazi kroz motor i nikada se ne osjeti onaj težak i neugodan miris nagorene prašine kao kod većine drugih usisavača.             Ako želite zaista čisto koristite Kirby!

Ima. Kirby osvježivač i mirisne probiotičke kristale. Naši mirisi nisu namjenjeni maskiranju neugodnih mirisa grinja i prašine, nego isključivo za postizanje ugode u prostoru koji održavate.

Osvježivač prostora i mirisne probiotičke kristale koje samo usisamo prilikom čišćenja tepiha, a miris u prostoru osjećamo još dugo nakon svakog usisavanja.

Materijal od kojeg je Kirby izrađen, nije plastika nego, lijevani aluminij. Moćna glava konstruirana je za čvrsto prianjanje na usisnu površinu za razliku od laganih plastičnih usisavača koji preskaču i površno usisavaju.

Tech drive pogon čini ga poprilično lakim za rukovanje ali kod prenošenja je poželjno Kirby primiti u donjem dijelu ručke. Bez obzira na robustnost upravo tech-drive pogon omogućuje lako guranje i bezbrižno usisavanje.

Svaki noviji model dobiva neka poboljšanja pa tako je najnoviji model, najtiši, najučinkovitiji i najbolji usisavač do sada. Konstruiran je tako da turbina stvara snažan vrtlog zraka koji dubinski izvlači prašinu ali pri strujanju stvara određenu buku. U prirodi je poznato da povjetarac ne može iščupati drvo. Tornado može. Kirby je oduvijek bio glasan, ali uvijek snažan i moćan bez prave konkurencije.

Ne. Kirby nije namjenjen mokrom usisavanju. Pričekajte da se osuši i tek tada koristite Kirby moćnu glavu ili Turbo četku.

Za najbolje rezultate usisavanja čak i najdebljih tepiha, visina moćne glave mora biti ispravno podešena.
Podignite papučicu gore do vrha. Uključite Kirby i polako spuštajte papučicu do trenutka promjene zvuka. Nakon toga (kada mlaznica dodiruje tepih), spustite ga najviše još jedan klik i nastavite usisavati. Na ovaj način imate najbolji učinak.

Kirby je najbolji usisavač na svijetu ali nije namjenjen za usisavanje šljunka, kamenja, cigle, šute i slično. Ako vam Kirby odjednom postane vrlo glasan i kod usisavanja vibrira, najvjerojatniji uzrok je oštećena turbina. Ništa strašno. To je komad koji se može brzo i povoljno zamjeniti. Ugasite uređaj i odmah nas nazovite. Pretjerane vibracije mogu dovesti do pregrijavanja motora i kvar može prerasti u puno ozbiljniji trošak.

Kirby osvježivačem i mirisnim probiotičkim kristalima riješit ćemo taj intenzivan miris prostora u kojem borave kućni ljubimci, a ukoliko ne pomogne morat ćemo češće mijenjati filter vrećice. Ako ni to ne pomogne vanjska vreća je već upila loš miris. Stavite ju u platnenu mrežicu za pranje osjetljivih tkanina i pažljivo operite u stroju za pranje rublja na 30 stupnjeva ali bez omekšivača. Ne sušite u sušilici nego ostavite na zraku da se prirodno i dobro osuši.

Kirby je vodeni usisavač napravio 1906. godine, ali je ubrzo odustao od koncepta vodenog usisavača. Više je razloga za to. Moramo znati da voda nije dovoljno gust filter i da je svaki vodeni usisavač prije svega usisavač crijevnog tipa koji sa nekoliko metara dugim crijevom ne može imati istu usisnu snagu kao usisavač izravnog usisa. Ako dobro razmislimo, možemo si postaviti slijedeća pitanja:

Npr.

… je li lakše ispiti čašu vode izravno ili pomoću duge slamke …

… je li lakše usisavati zrakom kroz vodu ili zrakom kroz zrak?

… je li lakše trčati kroz zrak ili trčati kroz vodu?

Prosisavanjem kroz vodu, nažalost filtriramo samo krupne čestice , dok za sitne čestice prljavštine umjesto filter vrećica moramo koristiti dodatne filtere čija je cijena i usluga zamjene poprilično visoka (višestruko skuplja od Kirbijeve filter vrećice), a za taj trošak vam, prodavač i zastupnik vodenih usisavača, neće nikada unaprijed reći.

Zahvaljujući materijalu od kojeg je napravljen, sa malo “Blitz polir paste“ i par sati rada, imat će te opet, poput novog, onaj lijepi blistavi Kirby uređaj …

Ako ima nešto što nismo obuhvatili ovim pitanjima, pitajte sve što biste željeli znati …