Često postavljana pitanja

Trebate pomoć?

Ukoliko imate pitanje, sa veseljem očekujemo Vaš upit.

Ovisi o površini stana ili kuće koju usisavate te učestalosti korištenja uređaja. Kad prljavština dosegne crnu liniju označenu na unutarnjoj vrećici – zamjenite je, inače će pokriti ispuh i ometati normalan protok zraka, a time i snagu usisa. Iz higijenskihzdravstvenih i praktičnih razloga, nikako nije preporučljivo prazniti filter vrećicu i ponovno je koristiti. Apsolutno nemate više istu filtraciju, a nećemo ni spominjati financijski izdatak za kompletno čišćenje stroja kada vrećica pukne i zagadi vanjsku platnenu vreću bakterijama i grinjama …

Kirby je poput automobila s automatskim mjenjačem. Ako automobil ostavite u brzini i isključite ga, normalno je da se kotači neće okretati – tako ni Kirby ne možete voziti kada je ugašen, a mjenjač ostavljen u brzini (drive). Kada je Kirby ugašen, možete ga voziti samo ako je Tech-Drive stavljen u “N” (neutralni) položaj.

Obično na početku korištenja vlasnici znaju u panici nazvati da im Kirby ne radi. Ako se to dogodilo i vama, prvo provjerite je li uključen u struju, a zatim jeste li do kraja gurnuli vanjsku vreću tzv. “čizmu” dok ne začujete kratki klik sigurnosnog prekidača. Isti je zbog sigurnosti djece, a ponekad i odraslih, zbog spriječavanja nehotičnog stavljanja prstiju u turbinu.

Kupovati jeftine stvari pruža nam osjećaj zadovoljstva i sreće samo u trenutku kupnje. Sve nakon toga je muka.
Kirby je premium proizvod u koji je uloženo preko stotinu godina usavršavanja i praktičnog znanja. Iznos koji smo potrošili brzo zaboravimo ali nam zato ostaje dugotrajno zadovoljstvo svakodnevne uporabe. U konačnici dobijemo onoliko koliko smo platili.

Zamjenske (neoriginalne) filter vrećice obični su ”škanicli” čije se pore ispune sitnim česticama prašine pa vrlo brzo usisavač počinje gubiti snagu usisa ili jednostavno vrećice pucaju tako da nam početna niža cijena u konačnici donese daleko više štete nego koristi.

Kirby ima zamjenjive, patentirane filter vrećice, ogromnog kapaciteta, napravljene od specijalnih materijala koji zadržavaju elektrostatski nabijene čestice prašine (99,97 % čestica manjih od 0,3 mikrona) koje istovremeno propuštaju zrak, ali pri tome nemaju gubitaka snage usisa).

Najveća posebnost Kirbija je u tome da se motor pri normalnom usisavanju i korištenju nikada ne može pregrijati ni preopteretiti. Kirbijev motor je konstruiran tako da radi s dvije turbine: prva ga pokreće, a druga hladi tako da bez pregrijavanja može neprekidno raditi po cijele dane i tjedne … za razliku od svih drugih usisavača koje možete naći na tržištu.

Kao što je već rećeno: Kirby ima dvije turbine: prva ga pokreće, a druga hladi i koja je istovremeno hermetički zatvorena tako da nikada prašina ne prolazi kroz motor i ne osjeti se neugodan miris kao kod većine drugih usisavača.

Ima, ali ne u svrhu maskiranja neugodnih mirisa, nego za širenje ugode u prostoru koji održavate.

Kirby nudi mirisne tabletice koje stavljamo u novu vrećicu te blage osvježivače prostora koje “malčice“ posipamo po tepihu. Miris osjetimo iznova još dugo nakon svakog usisavanja.

Materijal od kojeg je Kirby izrađen nije plastika nego, lijevani aluminij. Moćna glava konstruirana je za čvrsto prianjanje na usisnu površinu za razliku od laganih plastičnih usisavača koji preskaču i površno usisavaju.

Tech drive pogon ga čini poprilično lakim za rukovanje. Unatoč težini vrlo lako je njime rukovati, ali kod prenošenja je poželjno Kirby primiti u donjem dijelu ručke. Bez obzira na robustnost i težinu, upravo tech-drive pogon omogućuje lako guranje i bezbrižno usisavanje čak i trogodišnjacima.

Zbog konstrukcije turbine stvara se snažan vrtlog zraka koji dubinski izvlači prašinu i tako stvara buku, ali isto tako u prirodi je poznato da lagani, tihi povjetarac ne može iščupati drvo. Kirby je glasan, ali i izuzetno moćan.

Ne preporučujemo takvo usisavanje. Kirby nije namjenjen mokrom usisavanju.

Za najbolje rezultate usisa, visina moćne glave mora biti ispravno podešena.
Podignite papučicu gore do vrha. Uključite Kirby. Počnite ju spuštati. Kod prve promjene zvuka motora (mlaznica dodiruje tepih), spustite ga najviše još jedan klik i nastavite usisavati. Na ovaj način nemate blokade protoka zraka i imate najbolji učinak.

Kirby je izuzetni kvalitetan i robustan ali nije namjenjen za usisavanje šljunka, kamenja, cigle, šute i slično. Ako vam Kirby odjednom postane vrlo glasan i vibrira kod usisavanja najvjerojatniji uzrok je oštećena turbina. Ništa strašno. To je komad koji se može brzo i povoljno zamjeniti. Ugasite uređaj i odmah nas nazovite. Pretjerane vibracije mogu dovesti do pregrijavanja motora i kvar može prerasti u puno ozbiljniji trošak.

Prije svega, važno je znati što usisavate. Ako je to prostor u kojem borave kućni ljubimci morat ćete češće mijenjati vrećice. Ako osjetite neugodan miris, čak i nakon što ste zamijenili jednokratnu vrećicu, vanjska vreća je već upila miris. Stavite ju u platnenu mrežicu za pranje i pažljivo operite u stroju za pranje rublja na 30 stupnjeva ali bez omekšivača. Ne sušite u sušilici nego ostavite na zraku da se prirodno i dobro osuši.

  • NOVO *** Za vlasnike kućnih ljubimaca preporučamo uporabu filter vrećica s aktivnim ugljenom.

Kirby je svoj vodeni usisavač napravio prije više od 100 godina, ali je ubrzo od tog koncepta odustao. Više je razloga za to. Moramo znati da voda nije dovoljno gust filter i da je svaki vodeni usisavač prije svega usisavač crijevnog tipa koji sa nekoliko metara dugim crijevom ne može imati istu usisnu snagu kao usisavač izravnog usisa. Ako dobro razmislimo, možemo si postavimo slijedeća pitanja:

Npr.

… je li lakše ispiti čašu vode izravno ili pomoću duge slamke …

… je li lakše usisavati zrakom kroz vodu ili zrakom kroz zrak?

… je li lakše trčati kroz zrak ili trčati kroz vodu?

Prosisavanjem kroz vodu, nažalost filtriramo samo krupne čestice prljavštine, dok za sitne čestice umjesto filter vrećica moramo koristiti dodatne filtere čija je cijena i usluga zamjena poprilična, višestruko skuplja od Kirbijeve filter vrećice, a za taj trošak vam, na žalost, neće unaprijed reći.

Zahvaljujući materijalu od kojeg je Kirby napravljen, vrlo malom investicijom od par sati rada, opet možete dobiti blistav uređaj …

Pitajte sve što biste željeli znati …