Često postavljana pitanja

Trebate pomoć?

Ukoliko imate pitanje, sa veseljem očekujemo Vaš upit.

Ovisi o površini koju usisavate te učestalosti. Kad prljavština dosegne označenu liniju na unutarnjoj vrećici – zamjenite je. Iz higijenskihzdravstvenih i praktičnih razloga, nikako nije preporučljivo prazniti unutarnju filter vrećicu kao najveći izvor bakterija u domu i ponovno je koristiti. Apsolutno nemate više istu filtraciju, a riskirate financijski izdatak za kompletno čišćenje stroja kada vrećica pukne i zagadi vanjsku platnenu vreću svim tim bakterijama i grinjama …

Kirby je poput automobila s automatskim mjenjačem. Ako automobil ostavite u brzini i isključite ga, normalno je da se kotači neće okretati – tako ni Kirby ne možete voziti kada je ugašen, a mjenjač ostavljen u brzini (drive). Kada je Kirby ugašen, možete ga voziti samo ako je Tech-Drive stavljen u “N” (neutralni) položaj.

Bez panike. Kirby je najbolji usisavač na svijetu. Prvo provjerite je li uključen u struju,  jeste li do kraja gurnuli donji dio vanjske vreće “tzv. čizme” dok ne čujete kratki klik sigurnosnog prekidača.

Kirby je najbolji usisavač na svijetu. Čišćenje doma neučinkovitim usisavačima je čisti gubitak vremena i novca. Kirby je premium proizvod u koji je uloženo preko stotinu godina usavršavanja i praktičnog znanja. Kod vrhunske robe, cijena brzo ishlapi, a zadovoljstvo dugo traje.

Kupovanjem jeftinog zadovoljni smo u trenutku kupnje i nikad više.
Uvijek u konačnici dobijemo onoliko koliko smo platili.

Zamjenske (neoriginalne) filter vrećice nikako ne preporučamo za održavanje čistoće doma jer su one, nažalost, obični ”škanicli” čije se pore brzo pune mikro česticama i često pucaju tako da nam početna niža cijena u konačnici donese više štete nego koristi.

Kirby za čišćenje doma koristi patentirane filter vrećice, ogromnog kapaciteta, koje su napravljene od specijalnih materijala koji zadržavaju elektrostatski nabijene čestice prašine (99,97 % čestica manjih od 0,3 mikrona) dok istovremeno propuštaju zrak bez gubitaka snage usisa.

Najveća prednost Kirbija u odnosu na konkurenciju je da se pri normalnom čišćenju tepiha i drugih površina motor ne može pregrijati niti preopteretiti. Kirbijev motor radi s dvije turbine: prva ga pokreće, a druga hladi tako da bez pregrijavanja i gašenja može neprekidno raditi danima … za razliku od svih drugih usisavača za čišćenje tepiha i čišćenje cijelog doma. 

Koliko često treba usisavati ovisi o kvaliteti usisavača i naravno o filtraciji.

Kako se riješiti mirisa i dlaka kućnih ljubimaca. Badava nam je usisavati svaki dan ako usisamo samo dio prašine, a drugi dio prljavštine vraćamo natrag u prostor.

Kirby kvaliteta je da kao ni jedan drugi ima dvije odvojene turbine: prva koja pokreće motor, a druga koja ga hladi i koja je hermetički zatvorena tako da prašina nikada ne prolazi kroz motor i ne osjeti se težak i neugodan miris kao kod većine drugih usisavača.

Za čišćenje tepiha i cijelog doma, naši mirisi nisu namjenjeni maskiranju neugodnih mirisa usisavača i nagorenih grinja i prašine, nego isključivo za postizanje ugode u prostoru koji održavate.

Mirisne tabletice za vrećicu te blage osvježivače prostora koje sipamo prilikom čišćenja tepiha, a miris sadržaja vreće osjećamo još dugo nakon svakog usisavanja.

Materijal od kojeg je Kirby kao najbolji usisavač na tržištu izrađen, nije plastika nego, lijevani aluminij. Moćna glava konstruirana je za čvrsto prianjanje na usisnu površinu za razliku od laganih plastičnih usisavača koji preskaču i površno usisavaju.

Tech drive pogon čini ga poprilično lakim za rukovanje ali kod prenošenja je poželjno Kirby primiti u donjem dijelu ručke. Bez obzira na robustnost upravo tech-drive pogon omogućuje lako guranje i bezbrižno usisavanje.

Svaki noviji model dobiva neka poboljšanja pa tako je najnoviji model, najtiši, najučinkovitiji i najbolji usisavač do sada. Konstruiran je tako da turbina stvara snažan vrtlog zraka koji dubinski izvlači prašinu ali pri strujanju stvara određenu buku. U prirodi je poznato da povjetarac ne može iščupati drvo. Tornado može. Kirby je oduvijek bio glasan, ali uvijek snažan i moćan bez prave konkurencije.

Kirby nije namjenjen mokrom usisavanju. Na pitanje kako se riješiti mirisa i dlaka kućnih ljubimaca odgovor je Turbo četka.

Za najbolje rezultate usisa, visina moćne glave mora biti ispravno podešena.
Podignite papučicu gore do vrha. Uključite Kirby. Počnite ju spuštati. Kod prve promjene zvuka motora (mlaznica dodiruje tepih), spustite ga najviše još jedan klik i nastavite usisavati. Na ovaj način imate najbolji učinak i nemate blokade protoka zraka.

Kirby je najbolji usisavač na svijetu ali nije namjenjen za usisavanje šljunka, kamenja, cigle, šute i slično. Ako vam Kirby odjednom postane vrlo glasan i kod usisavanja vibrira, najvjerojatniji uzrok je oštećena turbina. Ništa strašno. To je komad koji se može brzo i povoljno zamjeniti. Ugasite uređaj i odmah nas nazovite. Pretjerane vibracije mogu dovesti do pregrijavanja motora i kvar može prerasti u puno ozbiljniji trošak.

Ako se osjeti intenzivan miris i pitate se koliko često treba usisavati prostor u kojem borave kućni ljubimci morat ćete češće mijenjati vrećice. Ako ni to ne pomogne vanjska vreća je već upila loš miris. Stavite ju u platnenu mrežicu za pranje i pažljivo operite u stroju za pranje rublja na 30 stupnjeva ali bez omekšivača. Ne sušite u sušilici nego ostavite na zraku da se prirodno i dobro osuši.

  • NOVO *** Za vlasnike kućnih ljubimaca preporučamo uporabu filter vrećica s aktivnim ugljenom i na taj način ćemo se riješiti mirisa i dlaka kućnih ljubimaca.

Kirby je vodeni usisavač napravio prije više 1906. godine, ali je ubrzo od koncepta vodenog usisavača odustao. Više je razloga za to. Moramo znati da voda nije dovoljno gust filter i da je svaki vodeni usisavač prije svega usisavač crijevnog tipa koji sa nekoliko metara dugim crijevom ne može imati istu usisnu snagu kao usisavač izravnog usisa. Ako dobro razmislimo, možemo si postavimo slijedeća pitanja:

Npr.

… je li lakše ispiti čašu vode izravno ili pomoću duge slamke …

… je li lakše usisavati zrakom kroz vodu ili zrakom kroz zrak?

… je li lakše trčati kroz zrak ili trčati kroz vodu?

Prosisavanjem kroz vodu, nažalost filtriramo samo krupne čestice prljavštine, dok za sitne čestice umjesto filter vrećica moramo koristiti dodatne filtere čija je cijena i usluga zamjena poprilično visoka, višestruko skuplja od Kirbijeve filter vrećice, a za taj trošak vam, prodavač i zastupnik na žalost, neće nikada unaprijed reći.

Zahvaljujući materijalu od kojeg je Kirby napravljen, sa malo “Blitz polir paste“ i par sati rada, imat će te opet, poput novog, onaj lijepi blistav uređaj …

Tu smo zbog vas na webu, Face-u, Instagramu

Ako ima nešto što nismo obuhvatili ovim pitanjima, pitajte sve što biste željeli znati …