Učestalo postavljana pitanja (UPP)

P: Koliko dugo može trajati zamjenjiva filter vrećica?

O: Vrećica može potrajati poprilično dugo, a ovisi kolika je površina stana ili kuće koju usisavate te učestalosti korištenja uređaja. Kad prljavština dosegne crnu liniju označenu na unutarnjoj vrećici – zamjenite je, inače će pokriti ispuh i ometati normalan protok zraka, a time i snagu usisa.Iz higijenskih, zdravstvenih i praktičnih razloga, nikako nije preporučljivo prazniti filter vrećicu i ponovno je koristiti. Apsolutno nemate više istu filtraciju, a  nećemo ni spominjati mogući financijski izdatak za kompletno čišćenje stroja kada vrećica pukne i zagadi vam vanjsku platnenu vreću bakterijama i grinjama …

 

P: Vožnja u leru i lakoća korištenja Kirby mjenjača (Tech-Drive pogon)?

O: Kirby je poput automobila s automatskim mjenjačem. Ako automobil ostavite u brzini i isključite ga, normalno je da se kotači neće okretati – tako je i Kirby jako teško voziti kada je isključen, a mjenjač ostavljen u brzini (drive). Kada je Kirby ugašen, možete ga gurati samo ako je Tech-Drive stavljen u “N” (neutralni) položaj.

 

P: Moj Kirby ne radi!

O: Obično na početku korištenja vlasnici znaju u panici nazvati jer im Kirby ne radi. Ako se to dogodilo i vama, prvo provjerite je li uključen u struju, a zatim jeste li do kraja gurnuli vanjsku vreću tzv. “čizmu” dok ne začujete kratki klik sigurnosnog prekidača koji se tako uključuje. On je postavljen zbog sigurnosti djece, a ponekad i odraslih, zbog spriječavanja nehotičnog stavljanja prstiju u turbinu.

 

P: Kirby je odličan, ali je skup!

O: Kupovati jeftino pruža nam osjećaj zadovoljstva i sreće samo u trenutku kupnje. Sve ostalo je muka.
Kirby je premium proizvod u koji je uloženo preko stotinu godina usavršavanja i praktičnog znanja. Cijenu koju smo platitli brzo zaboravimo ali nam zato ostaje trajno zadovoljstvo svakodnevnim korištenjem. U konačnici uvijek dobijemo onoliko koliko smo platili.

 

P: Mogu li mi poslužiti i jeftinije zamjenske vrećice koje izgledaju skoro isto kao originalne?

O: Zamjenske su filterne vrećice obični ”škanicli” čije se pore ispune sitnim česticama prašine pa vrlo brzo usisavač počinje gubiti snagu usisa ili jednostavno vrećice pucaju tako da nam to u konačnici donese daleko više štete nego koristi.

Kirby ima zamjenjive, patentirane filterne vrećice, ogromnog kapaciteta, napravljene od specijalnih materijala koji zadržavaju elektrostatski nabijene čestice prašine (99,97 % čestica manjih od 0,3 mikrona) koje istovremeno propuštaju zrak, ali nemaju gubitaka snage usisa).

 

P: Pregrijava li se motor i mogu li bez stanke očistiti cijelu kuću?

O: Najveća posebnost Kirbija je u tome da se motor pri normalnom korištenju nikada ne može pregrijati ni preopteretiti. Kirbijev motor je konstruiran tako da radi s dvije turbine: prva ga pokreće, a druga hladi tako da bez pregrijavanja može neprekidno raditi po cijele dane i tjedne … za razliku od svih drugih usisavača na tržištu.

 

P: Osjeti li se miris prašine?

O: Kao što je već rećeno: Kirby ima dvije turbine: prva ga pokreće, a druga hladi i koja je istovremeno hermetički zatvorena tako da nikada prašina ne prolazi kroz motor i ne osjeti se neugodan miris kao kod većine drugih usisavača.

 

P: Ima li Kirby kakve dodatne mirise?

O: Ima, ali ne u svrhu maskiranja neugodnih mirisa, nego za širenje ugode u prostoru koji održavate.

 

P: Koje mirise ima Kirby?

O: Kirby nudi mirisne tabletice koje stavljamo u novu vrećicu te blage osvježivače prostora koje “malčice“ posipamo po tepihu. Miris osjetimo iznova još dugo nakon svakog usisavanja.

 

P: Kirby je pretežak!

O: Materijal od kojeg je Kirby izrađen je lijevani aluminij. Moćna glava konstruirana je za čvrsto prianjanje na usisnu površinu za razliku od laganih plastičnih usisavača koji preskaču i površno usisavaju.

Svi modeli od “Generation 3“ na dalje imaju tech drive pogon što ga čini poprilično lakim za guranje. Unatoč popriličnoj težini vrlo lako je njime rukovati, ali kod prenošenja je poželjno Kirby primiti  u donjem dijelu ručke i vidjet ćete bitnu razliku. Bez obzira na robusnost i težinu, upravo tech-drive pogon omogućuje guranje i bezbrižno usisavanje čak i trogodišnjacima.

 

P: Kirby je bučan!

O: Zbog konstrukcije turbine stvara se snažan vrtlog zraka koji dubinski izvlači prašinu i tako stvara buku, a isto tako u prirodi je poznato da lagani, tihi povjetarac ne može iščupati drvo. Kirby je glasan, ali i izuzetno moćan.

 

P: Mogu li usisavati turbo četkom svježe oprani tapecirani namještaj.

O: Ne preporučujemo takvo usisavanje. Kirby nije namjenjen mokrom usisavanju.

 

P: Kako mogu podesiti visinu usisavača?

O: Za najbolje rezultate usisa, visina moćne glave mora biti ispravno podešena.
Podignite papučicu gore do vrha. Uključite Kirby. Počnite ju spuštati. Kod prve promjene zvuka motora (mlaznica dodiruje tepih), spustite ga najviše još jedan klik i nastavite usisavati. Na ovaj način nema blokade protoka zraka i imate najbolji učinak. više u “Online Kirby Priručniku

 

P: Može li se oštetiti turbina?

O: Kirby je izuzetni kvalitetan i robustan ali nije namjenjen za usisavanje šljunka, kamenja, cigle, šute i slično.  Ako vam Kirby odjednom postane vrlo glasan i vibrira kod usisavanja najvjerojatniji uzrok je oštećena turbina. Ništa strašno. To je komad  koji se može brzo i povoljno zamjeniti. Ugasite uređaj i odmah nazovite servis na 01 3644 200. Pretjerane vibracije mogu dovesti do pregrijavanja motora i kvar može prerasti u ozbiljniji trošak.

 

P: Zašto se osjeti neugodan miris?

O: Prije svega, važno je znati što usisavate. Ako je to prostor u kojem borave kućni ljubimci morat ćete češće mijenjati vrećice. Ako osjetite neugodan miris, čak i nakon što ste zamijenili jednokratnu vrećicu, vanjska vreća je upila miris. Stavite ju u platnenu vreću i pažljivo operite u stroju za pranje rublja na 30 stupnjeva ali bez omekšivača. Ne sušite u sušilici nego ju ostavite na zraku da se dobro osuši.

  • NOVO *** Za vlasnike kućnih ljubimaca preporučamo uporabu filter vrećica sa aktivnim ugljenom.

 

Osnovna razlika između vodenih i Kirby usisavača:

P: Većina nas pomisli, ako voda sve opere, da će isto tako i vodeni usisavač dobro usisati naš stan ili kuću.

O: Nažalost neće, jer moramo znati da voda nije dovoljno gust filter i da je  svaki vodeni usisavač prije svega usisavač crijevnog tipa koji sa nekoliko metara dugim crijevom ne može imati usisnu snagu kao usisavač izravnog usisa.

Npr. Kako bismo lakše i brže ispili čašu vode? Izravno ili pomoću dugačke slamke …

… je li lakše usisavati zrakom kroz vodu ili zrakom kroz zrak?

… je li lakše trčati kroz zrak ili trčati kroz vodu?

Prosisavanjem kroz vodu, nažalost filtriramo samo krupne čestice prljavštine, dok za sitne čestice umjesto filter vrećica moramo koristiti dodatne filtere čija cijena niti zamjena nisu uopće jeftini.

 

P: Zašto Kirby ne sjaji onako kako je sjajio kada smo ga kupili

O: S vrlo malom investicijom od 2 sata rada možete opet dobiti onaj sjaj koji je Kirby imao kad ste ga prvi put kupili.Nazovite nas i pitajte sve što biste željeli znati.
Informacije za naše klijente su potpuno besplatne.

  • Nazovite 01/3644 200 u uredovno vrijeme ponedjeljkom od 8-17, ut-petak 8-16, subotom od 8-12 ili nam pošaljite email na:
  • info@finmartrade.hr

ili

  • prodaja@finmartrade.hr

ili

  • kirbyservis@finmartrade.hr

Ako imate pitanja – slobodno nam se javite!